preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

Natjecanja

English in action-2015

Autor: Renata Josipović, Mirela Majstrović, 7. 4. 2015.

U organizaciji Udruge za promicanje multimedijske nastave ( UMNA ) koja se bavi organiziranjem obrazovnih aktivnosti koje nadopunjuju tradicionalno obrazovanje pomoću inovativnih metoda, sedmero učenika OŠ TUČEPI boravilo je od 20. do 22.3. u Omladinskom hostelu u Zagrebu te sudjelovalo na nacionalnom natjecanju ENGLISH IN ACTION, jednom od najzanimljivijih i najzabavnijih doživljaja iz engleskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. 

"Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow."

-Ne pokušavate li činiti nešto dalje od onoga što već znate, nikada nećete rasti.

Ralph Waldo Emerson

 

Ove godine natjecanje se održalo u Kraš Auditorium-u, a sudjelovalo je 99 učenika i 30 nastavnika osnovnih škola te 158 učenika i 36 profesora srednjih škola. Cilj je ovog natjecanja promicati interes mladih za vježbanje i  korištenje engleskog jezika kako bi se što bolje izražavali i opisivali svijet koji ih okružuje. Učenje jezika u učionici je jako važno, ali jednako tako nemoguće je razviti duboko poznavanje jezika i samopouzdanje koristeći ga bez stalne vježbe izvan škole.

Na izazovu SRICANJA sudjelovalo je 2 učenika: Diana Rogga (7.r.) i Matko Komljenović (6.r.).

U UVJERLJIVOM GOVORENJU se  predstavila Dora Visković  (6.r.).

      

U DRAMSKOM IZAZOVU na temu IZDAJA dramsku scenu su prikazali: Ilonka Mijačika, Luka Zwirn, Frane Brbić ( 6.r.) i Leonarda Sušac ( 7.r.) te za svoju  izvedbu dobili USMENU POHVALU žirija.

Nakon održanog natjecanja naši su učenici dobili dodatnu motivaciju za učenje te su izjavili kako se žele vratiti i sljedeće godine. Svi ističu da su uživali u natjecanju a tome su sigurno doprinijeli suci u svim kategorijama natjecanja koji su svakom učeniku s puno stručnosti i strpljenja posvetili dovoljno vremena svojim osvrtima na njihov nastup, ukazujući im dobre strane i dajući im savjete kako će svoj nastup popraviti.

Mentorica natjecanja, učiteljica engleskog jezika Mirela Majstrović je oduševljena izvrsno organiziranim natjecanjem ne samo zbog vježbanja jezika i pokazivanjem talenata, već i činjenicom da učenici tijekom natjecanja upoznaju druge učenike sa sličnim interesima koji dijele ljubav prema engleskom jeziku. Ono zbog čega su došli u Zagreb, a to je zabava, druženje i puno engleskog su i dobili kroz nova poznanstva i veselu atmosferu!

"The competition was amazing! The teams from other schools were great in Drama challenge. I loved the pressure. After all it was really great and I would like to come again next year."

Luka Zwirn, 6.r.
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju