preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

ENGLISH IN ACTION - 2016

Autor: Nikola Karin, 29. 3. 2016.

U organizaciji obrazovne udruge UMNA koja se bavi promicanjem, unaprjeđivanjem i popularizacijom primjene multimedijske nastave, 9 učenika OŠ Tučepi je u pratnji mentorice i učiteljice engleskog jezika sudjelovalo u nacionalnom natjecanju ENGLISH IN ACTION te su od 10. do 13.ožujka 2016. boravili u Zagrebu.

Cilj je ovog natjecanja promicati interes mladih za vježbanje i korištenje engleskog jezika kako bi se izrazili kroz glumu, sricanje i uvjerljiv govor. Naglasak je na primjeni jezika u raznim kreativnim i analitičkim okruženjima te na upotrebi jezika a ne na teoriji. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 26 osnovnih škola iz 20 gradova iz Hrvatske i 1 iz Bosne i Hercegovine, te 16 srednjih škola iz 10 gradova iz Hrvatske i 2 iz Bosne i Hercegovine.

Učenici OŠ Tučepi su marljivo dolazili na organiziranu dodatnu nastavu iz engleskog jezika te su se u pripremama za natjecanje služili resursima iz Priručnika za natjecanje i Youtube programom kako bi slušali savjete od članova ocjenjivačkog povjerenstva. To ih je pozitivno iskustvo iz tjedna u tjedan inspiriralo i zabavljalo te su se vrijedno pripremali za 4 kategorije.

U kategoriji Dramski izazov, koji se održao u Kulturnom centru Maksimir, u velikom kazališnom prostoru s predstavom IT WASN'T ME, publici su se predstavili Borna Čović i Luka Zwirn, učenici 7.razreda te Antea Čović, učenica 5.razreda. U kategoriji Uvjerljivo govorenje u ekipi s učenicima iz drugih škola predstavila se Ana Pehar, učenica 8.razreda. U kategoriji Filmska priča s filmom THE MILLIONTH CUSTOMER predstavile su se: Ilonka Mijačika, Dora Visković i Anđela Žganjer, učenice 7.razreda ( uz pomoć  Leonarde Sušac, učenice 8.razreda i Renate Josipović, učiteljice informatike). U izazovu sricanja okušali su se Matko Komljenović, učenik 7.razreda i Diana Rogga, učenica 8.razreda, koja je postigla veliki uspjeh jer je metodom eliminacije natjecanje napustila prije samog finala.

Prije samog natjecanja učenici su sudjelovali u radionicama na engleskom jeziku kako bi se upoznali sa svojim vršnjacima te sa što manje treme svoje znanje pokazali  pred međunarodnim stručnim povjerenstvom. U slobodno vrijeme učenici su razgledali grad Zagreb posjetivši glavne znamenitosti te su se puni prekrasnih dojmova, samopouzdanja i  novog znanja te želje da i dogodine sudjeluju u novim projektima zadovoljni vratili svojim kućama.

Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow.

Ne pokušavate li činiti nešto dalje od onoga što već znate, nikada nećete rasti.

-Ralph Waldo Emerson-

 

 
 
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju