preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu, obavijest za roditelje

Autor: Snježana Glučina, 17. 4. 2020.

Poštovani roditelji, u nastavi na daljinu osim obrade nastavnih sadržaja krenulo je i vrednovanje i ocjenjivanje. Od velike većine upitanih roditeljia dobili smo informacije da ste zadovoljni međusobnom suradnjom sa razrednim učiteljima, razrednicima i predmetnim učiteljima. Nadamo se da će se ta suradnja nastaviti i nadalje u predstojećim ispitnim situacijama.

Želimo Vam naglasiti kako je svima nama cilj potaknuti trud i zalaganje učenika te iz nastale situacije izvući maksimum, s ciljem dobrobiti vaše djece, a uzimajući pritom u obzir različite životne, obiteljske i ostale faktore koji utječu i mogu utjecati na rad, zalaganje i postignuća učenika.

Svjesni smo ozbiljnosti nastale krizne situacije, pojave egzistencijalnih briga i pojačanoga stresa, ali Vas molimo da budete i dalje uključeni u rad svojega djeteta kao i da se uključite odnosno nastavite kvalitetnu suradnju sa učiteljima.

Ono što učitelji očekuju  od roditelja je slijedeće:

  • Osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje. Svjesni smo  da ni djeca ni roditelji ne doživljavaju svoj dom kao školu i smatraju kako se kod kuće radi samo domaća zadaća. To u ovim uvjetima više nije tako i na takav se način roditelji trebaju postaviti i prema djeci.
  • Odgovornost  je roditelja  da pomognu djetetu – ali ne i raditi umjesto njega. Iako je razumljivo nastojanje roditelja da učenici postignu bolje rezultate, a time i ocjene, pomoć roditelja ne smije prijeći u pisanje zadaća umjesto učenika, izradu radova koji učenici trebaju samostalno napraviti ili pritisak na učenike i učitelje vezano za bolje ocjene. Roditelji koji prelaze u pomoć koja to nije, štete razvoju odgovornosti i samostalnosti učenika te umanjuju njihovu šansu za samostalno snalaženje u svakodnevnim životnim situacijama i aktivnostima.
  • Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju. Također, roditelji trebaju surađivati s učiteljima i stručnim suradnicima kako bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na svakodnevno učenje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.

Želimo Vas još jednom ohrabriti te naglasiti važnost kvalitetne suradnje sa školom, kao i zahvaliti na dosadašnjem uloženom trudu!

Svako dobro želi Vam ravnatelj, vaši učitelji i stručni suradnici

Ako naiđete na bilo kakve poteškoće, svakako se obratite razredniku/ci, predmetnom učitelju  ili školskoj psihologinji.

U prilogu vam dostavljamo neke od dijelova iz dokumenta „Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu“ Ministarstva znanosti i obrazovanja te poveznicu koja će Vas odvesti do cijeloga teksta.

Upute za vrednovanje tijekom nastave na daljinu
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju