preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Upute roditeljima i učenicima za početak nove školske godine 2021./2022.

Autor: Damir Jukić, 3. 9. 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, za sve učenike započinje redovita nastava u OŠ Tučepi koja će se organizirati po Modelu A uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Učenici od 1. do 4. r. u prvom tjednu počinju s nastavom u 8 sati ujutro (osim prvaša koji 1. dan nastave - u ponedjeljak, 6. rujna započinju u 10 sati), a učenici od 5. do 8. r. u 14 sati. Molimo sve roditelje da u nastavku pročitaju upute vezane za organizaciju rada u našoj školi:

 • Roditelji su dužni povremeno izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu, odnosno svaki put prilikom znakova koji mogu upućivati na povišenu temperaturu poput malaksalosti, umora, gubitka apetita, neuobičajene pospanosti, crvenila ili bljedila u licu, „staklastih“ ili suznih očiju, glavobolje i trbuhobolje te znakova respiratorne bolesti (kašalj, curenje nosa, grlobolja, bol u uhu). U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju razredniku i ravnatelju ustanove (tel. 678 315)  te izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 • Svi učenici trebaju nositi u školu svoje zaštitne maske koje nose u hodnicima škole i u WC. 
 • Ne upućivati djecu prerano u školu (samo 10 minuta prije početka nastave). Ukoliko roditelj dovodi učenika, roditelj ne ulazi u školu, osim u nekim  posebnim prilikama, u tom slučaju roditelj u školi nosi masku.
 • Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi COVID- om 19.
 • Roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo COVID- om 19.
 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu i o tome roditelji obavještavaju, kao i do sada, razrednika.
 • Učenici 3. i 7. razreda (koji borave u učionici pored knjižnice) u školu ulaze na stražnji ulaz.
 • Učitelji koji imaju 1. sat u 3. ili 7. razredu dočekuju 10 minuta prije početka nastave učenike na stražnjem ulazu škole, a učitelji koji imaju 1. sat u ostalim razredima učenike dočekuju 10 minuta prije početka nastave u dvorištu škole. Navedeni učitelji obavezno podsjećaju učenike na dezinficiranje ruku i potplata obuće.
 • Svaki učenik sjedit će zasebno uvijek u istoj klupi.
 • Učenici PREDMETNE NASTAVE imaju samo jedan veliki odmor (nakon 3. školskog sata) za marendu i odmor. 
 • Učenici RAZREDNE NASTAVE imaju dva odmora:

Nakon 2. sata je za učenike 1. i 2. r. odmor za marendu u njihovim učionicama, a učenici 3. i 4. r. u to vrijeme imaju odmor za igru u dvorištu škole.

Nakon 3. sata je za učenike 3. i 4. r.  odmor za marendu u njihovim učionicama, a učenici 1. i 2. r. u to vrijeme imaju odmor za igru u dvorištu škole.

 • Osigurano je da učenici svakoga razreda imaju svoj WC.
 • Marendu kuharica unaprijed priprema i ostavlja neposredno prije odmora za marendu ispred učionice pojedinoga razreda. Marenda je organizirana od srijede, 8. rujna 2021. g. 
 • Po završetku nastave učenici se ne smiju zadržavati u krugu škole.
 • Učenici za vrijeme nastave ne smiju koristiti parkić dječjega vrtića.
 • Informacije za roditelje će se održavati u školi. Na roditeljskim sastancima i individualnim informacijama u školi svi roditelji i učitelji moraju nositi maske i održavati fizički razmak po mogućnosti dva metra. Preporučeno je da tijekom roditeljskih sastanaka i individualnih informacija prozori budu otvoreni.

 

 • Za učenike koji se nalaze u izrazito osjetljivoj skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su COVID pozitivni i koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu.

 

 • U knjižnicu ulazi najviše 2 učenika istovremeno s održavanjem razmaka od najmanje 1.5 m.
 • Organizira se autobusni prijevoz za učenike putnike iz Gornjih Tučepi. Učenici putnici u kombiju i vozač trebaju nositi maske.

Poštovani roditelji, zahvaljujemo svima na podršci i strpljenju. O svim novostima i daljnjim postupcima pravovremeno ćemo vas obavještavati.

Ravnatelj

Damir Jukić
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju