2016-12-20 02:01:00

Božićni sajam

Božićni sajam, tradicionalna manifestacija tučepske osnovne škole, i ove je godine održan na Lučici. Lijepo prosinačko jutro i božićne pjesme bili su pravi dekor za izložbu i prodaju  učeničkih radova.

Učenici nižih i viših razreda, svi članovi Škrinjice, opet su pokazali koliko mogu biti maštoviti. Borići, kuglice, zvjezdice i ostali ukrasi napravljeni su kao magneti. Našle su se tu i kuglice od različitih materijale kao i ukrasni borići te čestitke. Sve su to izradile malene ručice učenika nižih razreda. Članovi Likovne i Ekološke sekcije izložili su božićne aranžmane u obliku kugli, zastavice, gel svijeće i ukrasne vijence. Veliku pozornost izazvale su pahuljice i anđeli izrađene quilling tehnikom. Osim njih bili su tu i anđeli od slame kao i anđeli s prigodnom porukom napravljeni kombinacijom različitih materijala.

Da sve bude u blagdanskom duhu, i ovo je bio humanitarni sajam. Kako je pokrenut projekt "Marijini obroci", tako se kupnjom anđela pomoglo ovoj humanitarnoj akciji kojoj je ideja dati jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci svijeta na mjestu obrazovanja. Godišnje je to iznos od prosječno 120 kuna po djetetu.

Ponovno se pokazalo da mali ljudi imaju veliko srce i spremni su pomoći kad god se za to ukaže potreba. Stoga, veliko hvala svima koji su pomogli u ostvarenju ove akcije.   


Osnovna škola "Tučepi"