2016-11-19 13:58:41

Tučepi – Program sjećanja „Boje ranjenoga grada“

I Tučepi su dostojanstveno obilježile 25. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji. Pokraj fontane na Lučici okupili su se mještani, učenici i učitelji.

.thumbnails img:hover { border: 4px solid #00ccff; cursor:pointer; }

Svečanost je započela klapa „Marina“ himnom Lijepa naša domovino nakon čega su učenice 5. i 6 razreda nastavile s programom. Pročitani su zapisi Siniše Glavaševića koji je bio glas Vukovara u tim teškim danima. Školski zbor izveo je pjesme Moja domovina i Mojoj lijepoj, a klapa Kome bi šumilo te Croatio iz duše te ljubim. Učenice 5. i 6. razreda izvele su recitacije u kojima su stihovima naših pjesnika, ali i svojim radovima dotakle srca svih nazočnih. Učitelji su svojim recitalom izrazili duboku zahvalnost svima koji su dali živote za slobodu kao i ponos što je Lijepa naša obranjena, što se, u  nekad razrušenim gradovima, opet čuje i smijeh i plač djece. Nazočnima se kratkim govorom, ali punim osjećaja, obratio u ime Udruge dragovoljaca Domovinskog rata općine Tučepi Ivo Pašalić. Svečanosti su doprinijeli i članovi Društva prijatelja Hajduka kao i Romana Lalić-Pejković pjesmom Samo tvoja ljubav Bože uz pratnju Marina Ercega. Molitvu za sve poginule i nestale vodio je fra Nediljko Šabić. Na kraju su predstavnici učenika, učitelji i mještani oko fontane ostavili upaljene lampione u počast svim stradalnicima.

Program obilježavanja osmislila je vjeroučiteljica Marina Šimić, a organizatori su bili OŠ Tučepi, Općina Tučepi i Župa Tučepi.

     

Osnovna škola "Tučepi"