2021-12-21 15:40:42

Humanitarna akcija Volonterskog kluba naše škole

Vrijeme došašća na poseban način nas poziva na smisao Božića: biti jedni drugima dar. Volonterski klub naše škole, u suradnji s Crvenim križem iz Makarske, sudjelovao je u projektu „Razred za obitelj“. Akciju je u našoj školi potakla vjeroučiteljica Marina Šimić. Prije same akcije dvije volonterke Crvenog križa Ana Vučko i Ana Protrka zajedno s Miroslavom Dudašom održale su radionicu za članove Volonterskog kluba.

Učenici su s posebnom empatijom slušali podatke o broju korisnika Makarske rivijere koji su potrebni naše pomoći. Na kraju radionice uslijedio je kviz u kojem su mladi volonteri pokazali izvrsno znanje. Ipak, pobjedu su odnijeli učenici šestog razreda: Benedikt Mravičić, Jure Vidaković i Marin Brbić.

Ovaj susret otvorio je oči i ukazao na svu blagodat dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za dobrobit druge osobe, ali i za vlastitu dobrobit.

Svih osam razreda s njihovim učiteljima i djelatnicima škole odazvalo se ovoj humanitarnoj akciji. Učenici su s radošću punili pakete trajnom hranom, a volonteri su ih, oslikane i s božićnim porukama, predali Crvenom križu. Nadamo se da je ovo tek početak budućih aktivnosti kojima ćemo mijenjati svijet na bolje. 


Osnovna škola "Tučepi"