2021-12-12 23:31:15

Večeri matematike od 29.11. do 09.12. 2021.

Večeri matematike 2021. u našoj školi održavale su se od 29.11. do 09.12. 2021. godine. Obziorm na trenutnu situaciju povezanu s COVID-19 nije bilo zajedničkoh druženja, koja učenicima uistinu nedostaju. Pripremljene radionice proveden su unutar razrednih odjeljenja. Zahvaljujući učiteljici matematike Sanji Nizić  koja je voditeljica projekta u našoj školi. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelujući u zabavnim aktivnostima učenici otkrivaju zabavnu stranu matematike, stvarajući nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi. Nositelj projekta je Hrvatsko matematičko društvo, a ove je godine glavni partner bila tvrtka Photomath.

Među učenicima predmetne nastave provedene su isključivo online radionice. Koristeći digitalne alate učenici su rješavali matematičke križaljke, tražili put do blaga, rješavali zagonetke, bili u escape room-u, igrali memory, slagali puzzle, šifrirali i dešifrirali, …. Nagradna tombola provedena je u osmom razredu budući oni, slijedeću školsku godinu, neće imati priliku družiti se u našoj školi na Večeri matematike 2022. Učitelji razredne nastave i učiteljica Informatike rado su preuzeli odgovornost i proveli radionice sa svojim učenicima. Oni su imali priliku birati među papirnatim i digitalnim materijalima. Kako su računali, trgovali, povezivali, odnosno kako su se zabavljali i uživali najbolje pokazuju dječja lica na slijedećim fotografijama.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Tučepi"