2020-06-26 12:26:00

Osmaši izradili digitalne vježbice za prvaše

Na početku školske godine 2019./2020., učenici koji pohađaju izbornu nastavu Informatike dobili su projektni zadatak-izraditi digitalne materijale i zadatke za prvaše. Tijekom prvog polugodišta, uz mentorstvo učiteljice prvog razreda Ite Lalić i učiteljice Informatike Renate Josipović izrađivali su digitalne vježbice za prvaše alatom LearningApps.

Četvrtkom, svakih petnaest dana, učenici prvog razreda dolazili su u informatičku učionicu s užitkom rješavati novoizrađene vježbice jedan školski sat.

Na taj način, prvaši su usvojili osnovne vještine rada na računalu, ponovili gradivo iz različitih predmeta i zabavili se, dok su osmaši smišljajući i realizirajući različite zabavne zadatke za prvašiće na kreativan način ostvarili ishode iz Informatike.

Poveznice na digitalne vježbice postavljene su na web stranici škole na mjestu gdje su prvaši i njihovi roditelji navikli čitati razredne vijesti. Tako su mogli, koristeći računala, laptope, tablete ili mobitele, na zabavan način ponavljati gradivo prvog razreda i od kuće.

Ovaj projekt pokazao se izuzetno koristan za njih u drugom polugodištu. Naime, u uvjetima rada na daljinu, prvašima je izuzetno velika pomoć i olakšanje bilo netom stečeno znanje i vještine korištenja digitalnih uređaja, očitavanja web stranica škole, tj. razredne stranice i korištenje alata za ponavljanje, tj. vrednovanja za učenje.

Jednima i drugima projekt je pokazao vrijednost uporabe digitalnih alata u nastavi u cilju ostvarenja kurikularnih ishoda.


Osnovna škola "Tučepi"