2020-06-22 09:01:32

Upisi u srednju školu

Obavijest osmašima i njihovim roditeljima. Molimo Vas da redovito pratite nove informacije na mrežnoj stranici Nacionalnog informacijskog sustava za prijave i upis u srednju školu (NISPUSŠ - upisi.hr). U nastavku možete pročitati o postupcima i datumima važnim za upis u srednju školu za učenike 8. razreda OŠ Tučepi.

Prvu prijavu u sustav za upise u srednju školu učenici 8. razreda su obavili u informatičkom kabinetu OŠ Tučepi u UTORAK, 2.6.2020. 

Slijedeći važan datum za upise u srednju je POČETAK PRIJAVE OBRAZOVNIH PROGRAMA planiran za SRIJEDU, 8.7.2020. Taj dan našim osmašima omogućujemo da u informatičkom kabinetu OŠ Tučepi zajedno s razrednicom i psihologinjom U PERIODU OD 12 DO 13 SATI  obave prijavu željenih obrazovnih programa. Postupak prijave učenici mogu sami s roditeljima obaviti i kod kuće.

Slijedeći važan datum je SRIJEDA, 22.7.2020. - to je zadnji dan do kojeg učenci mogu mijenati svoj odabir.

U ČETVRTAK, 23.7.2020. OD 9 DO 10 SATI učenici 8. razreda i njihovi roditelji zajedno dolaze u OŠ Tučepi (naravno, ovisno o epidemiološkoj situaciji) kako bi potpisali prijavnicu za upis u srednju školu. Od ove godine novost je da rodititelji i učenici, ukoliko nisu u mogućnosti doći u osnovnu školu, mogu prijavnicu ispisati i kod kuće te potpisanu prijavnicu (od strane učenika i roditelja) obavezno poslati  na e-mail osnovne škole

(e mail OŠ Tučepi je os-tucepi@os-tucepi.skole.hr).

Navedeni mail sa skeniranom ili slikanom prijavnicom upućen od strane roditelja treba stići  na službeni mail osnovne škole najkasnije do petka, 24.7. do 12 sati.

Slijedeći i završni korak vezano uz  upis u srednju školu je odlazak učenika (i roditelja) u srednju školu sa potpisanom upisnicom (i drugim dokumentima koje učenici prema natječaju za upis u 1. razred srednje škole trebaju donijeti u srednju školu).

Upisnicu  treba potpisati i učenik i roditelj. Vezano uz datume  upisa jako je važno da se učenici preko web stranice srednjih škola informiraju o navedenom (jer svaka srednja škola određuje svoje datume i termine za upisi u okviru ponuđenog roka)

Natječaj za upis u 1. razred Srednje strukovne škole u Makarskoj

https://www.sss-makarska.hr/spisi/upis/natjecaj_2020.pdf

 

Natječaj za upis u 1. razred srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj

http://www.ss-fraandrijekacicamiosica-ma.skole.hr/upload/ss-fraandrijekacicamiosica-ma/newsattach/1400/Natjecaj_20.21..pdf

 

Učenici koji upisuju druge škole izvan Makarske važno je da često prate novosti na mrežnim stranicama tih škola vezano uz točne datume upisa i postupke koji su važni upravo za tu školu.

Za pomoć u postupku upisa u srednju školu možete nazvati razrednicu ili školsku psihologinju (mob. 091 544 62 61)

 

 


Osnovna škola "Tučepi"