2020-05-22 14:23:29

Obavijest i upute roditeljima i učenicima od 1. do 4. razreda

Dragi učenici, poštovani roditelji, od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine, ponovno započinje redovita nastava u OŠ Tučepi  za sve učenike od 1. do 4. razreda.  Nastava će se organizirati prema uputama HZJZ-a  i preporukama nadležnog Ministarstva uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Molimo sve roditelje da u nastavku pročitaju upute vezane za organizaciju rada u našoj školi od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine.

Nastava za učenike od 1. do 4. razreda do daljnjeg,  počinje svaki radni dan u 8 sati ujutro i završava u 11:35 sati Roditelj su dužni pažljivo pročitati Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a u cijelosti. Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19 Roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19. Roditelji su  dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu. Organizira se autobusni prijevoz za učenike putnike iz Gornjih Tučepi. Roditelji  ne moraju dovoditi djecu u školu, ako ih dovode, ne ulaze u školsko dvorište, već dolaze do ulaza u dvorište  pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 m u odnosu na druge roditelje i djecu. Učitelji na početku nastave dočekuju učenike u dvorištu škole. Preporuka je ne upućivati djecu prerano u školu (preporuka oko 7:50 sati). Na ulazu u školu bit će postavljen dezinficijens za obuću, a pri samom ulasku dezinficirat će se i ruke. Svaki učenik sjedit će zasebno u svojoj klupi. Učenici će od prvog dana imati školsku marendu u svojim učionicama. Učenici 1. i 3. razreda dobivaju školsku marendu nakon 2. školskog sata, dok učenici 2. i 4. razreda dobivaju školsku marendu nakon 3. školskog sata. Time je osigurano da učenici svakog razreda imaju  svoj WC u kojem peru ruke prije marende. Preporuka  je da roditelji ne ulaze u školsko dvorište, ni prilikom dolaska ni prilikom odlaska učenika iz škole. Po završetku nastave učenici se ne smiju zadržavati u krugu škole. Informacije za roditelje se neće održavati u školi, nego putem do sada korištenih komunikacijskih kanala između roditelja i učitelja (e- mail, whatapp, viber…) Raspored sati učenici i roditelji će dobiti od svojih razrednih učitelja. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete na nastavu u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u kontaktu s učiteljima i/ili stručnim suradnicima u školi. 

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pročitati u cijelosti klikom na OVDJE, a Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020., MZO klikom na OVDJE.

 

Poštovani roditelji, zahvaljujemo Vam na podršci i strpljenju. O svim novostima i daljnjim postupcima ćemo Vas pravovremeno obavještavati.


Osnovna škola "Tučepi"