2020-03-25 17:01:01

Pravila ponašanja u Virtualnoj učionici

Dragi učenici! 

Nadamo se da sada nakon 10- tak dana online nastave uspijevate pratiti događanja u našoj virtualnoj učionici. Obzirom da se svi skupa nalazimo u jednoj kriznoj situaciji učitelji će imati puno razumijevanja za vas. 

Osim od učitelja i od vas u velikoj mjeri ovisi uspjeh naše online nastave. Najviše što možete učiniti da slijedite upute odraslih što se tiče zaštite vašeg zdravlja i uputa učitelja u svezi izvršavanja školskih obaveza.

 

Kao što ste se u „običnoj“ školi dužni pridržavati Kućnog reda škole, jednako tako dužni ste se pridržavati i pravila pristojnog ponašanja u online okruženju.
Imajte na umu da će svaki oblik neprimjerenog ponašanja unutar virtualne učionice biti zabilježen te je u skladu s time učeniku moguće izreći i odgovarajuću pedagošku mjeru.
Svima vam želimo puno uspjeha u izvršavanju vaših školskih obaveza!

KAKO SE TREBA PONAŠATI U VIRTUALNOJ UČIONICI?

1.   ŠKOLSKE OBAVEZE

Redovito čitajte obavijesti i upute koje šalju razrednici i učitelji. Uredno izvršavati obaveze, aktivnosti i zadatke koje vam šalju učitelji po redovnom rasporedu za taj dan. U virtualnoj učionici morate biti aktivni svaki dan u radnom tjednu. Ako nešto ne razumijete i potrebna vam je pomoć javite se učitelju u virtualnoj učionici. Neprisutnost učenika u virtualnoj učionici vidljiva je razredniku i svakom učitelju te se vodi kao izostanak s nastave.Takvi izostanci se bilježe u e-dnevniku kao i dosada. 

 2.   KOMUNIKACIJA

Strogo je zabranjen bilo kakav oblik verbalnog nasilja unutar virtualne učionice, kao što je ruganje, omalovažavanje, tračanje i sl. Učiteljima i drugim učenicima potrebno je obraćati se pristojno i s poštovanjem. Unutar virtualne učionice postavljajte isključivo samo one sadržaje koji su vezani uz nastavu i koje od vas traže učitelji. Zabranjeno je preuzimanje i krađa tuđih sadržaja koji će se objavljivati u virtualnim učionicama (npr. domaćih zadaća). Trudite se pisati u skladu s hrvatskim  pravopisom.

Svako dobro i da se uskoro vidimo u školi

žele vam vaši učitelji, ravnatelj  i stručna služba


Osnovna škola "Tučepi"