2020-02-14 11:22:00

MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LiDraNo 2020.

U četvrtak, 13. veljače 2020. g. u dvorani Arte u Makarskoj održano je LiDraNo 2020. - međuopćinska razina. Županijska smotra LiDraNo će se održati 12. ožujka 2020. u HNK Split, a Državna smotra od 20. do 24. travnja 2020. godine.                                                      

Na Smotri su sudjelovale sve škole s područja Makarske rivijere od Gradca, Podgore, Tučepi, do Makarske, Baške Vode i Brela s 28 literarnih radova, 10 novinarskih, 7 skupnih i 13 pojedinačnih nastupa. Dva školska lista (Čiperko, Podgora i Vrutak, Tučepi) poslana su izravno na županijsku razinu.

 

Moje malo misto u lito

Ja san dite koje ima sriću živit u lipomu malomu mistu uz more.                           U njemu su samo dobri i dragi judi. Posebno je u svako doba, ali je lito najposebnije jer je tada puno vruće, a fureštima se ni broja ne zna. Zbog nji niki puno žugaju ma je srića da oni to ne razume. I meni tlak skoči kad ih se sitin, ali se od nji dobro živi. Jutro niki počinju prvon kavon u kafiću, niki se spremaju na ribe, a niki su već rezervirali misto na plaži i raširili se ka da su kod svoje kuće. Pošto je more malo ladno, doć će kad izađe sunce i malo ga zagrije. Mi domaći dođemo rano, okupamo se pa iđemo kući jer se triba movit oko furešti i ugodit in. Pridvečer bude više svita, šetnice su pune pa domaći nemaju voje izać vanka nego se poslin plaže vraćaju doma. Niki čekaju Mitu  jer in je to ura za poć. Kad padne mrak, u mistu je uvik živo, iza svakoga kantuna čuje se pisma, puno je šušura, a mi domaći tražimo niko misto di možemo sist i malo proćakulat. Na kraju se svi naviknemo pa nan, kad lito završi, sve to fali.                                                      A, Bože moj, ko bi svitu ugodija!

                                                 Klara Šumelj, 6. r.

Izvor:

http://os-mpavlinovica-podgora.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1857&mshow=944#mod_news

https://makarska-danas.com/donosimo-rezultate-lidrana-2020-pogledajte-koji-su-najbolji-ucenicki-radovi/

Čestitamo našim učenicima

Klari Šumelj, 6.r.

 (za literarni rad  Moje malo misto u lito) i

 Nedjeljku Mravičić, 7.r.

 za pojedinačni dramski nastup - Jedan moj okršaj s moren)

kao i njihovoj mentorici

Grozdani Vodanović

na plasmanu za županijsko natjecanje!!!


Osnovna škola "Tučepi"