2020-01-22 13:42:50

Heidi je i danas in

U utorak, 21. siječnja 2020. godine kod četvrtaša je bilo jako veselo i napeto.                          

U dogovoru sa školskom knjižničarkom četvrtaši su danas imali drugačiju i zabavniju provjeru pročitane lektire Heidi autorice Johane Spyri (1827.-1901.).   

              

              Kako bi lakše prodrli do današnje generacije gejmera, uzeli predah od olovke i papira i učinili nastavu zanimljivijom, koristili smo učenicima dobro poznati Wordwall - interaktivni sadržaj. Putem računala učiteljica zavrti kotač, a učenici su podijeljeni u dvije grupe. Nakon što se zaustavi kotač i knjižničarka pročita pitanje, javljaju se učenici koji znaju odgovor na postavljeno pitanje te dobivaju nagradne bodove ili im se oduzimaju bodovi ako ne znaju odgovor na postavljeno pitanje. Ova aktivnost,  jednostavna i prilagođena učenicima, svima se svidjela. Učenici su pokazali znanje i razumijevanje pročitanog, a time i zaslužili sve pohvale te slatkiše.

    

 

                             

 

              Heidi, dječji roman i lik djevojčice je i ovoj generaciji učenika mio poput slavnih švicarskih čokolada, sireva i skijaških odredišta. To je knjiga za sve generacije u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe, prisjetiti se djetinjstva i neiskvarenog djeteta u sebi, naučiti, razumjeti, zavoljeti i poručiti svima ono što djed kaže: Kako je dobro vjerovati u ljude i živjeti s njima u miru.

                                       Veliko HVALA teti knjižničarki!!!

 


Osnovna škola "Tučepi"