2019-04-01 13:53:20

Zadatak "Autorska prava"

Znak copyrighta "©" koristi se kako bi se ukazalo da je neko djelo zaštićeno autorskim pravom. Tvoj je zadatak jedno tvoje djelo (fotografiju snimljenu aparatom ili mobitelom) zaštititi i postaviti je na web stranicu škole. 

Pogledaj primjere na koji način to možeš učiniti:

Naravno, ti ćeš upisati svoje ime i prezime i godinu kada si snimio, odnosno zaštito/la svoju fotografiju. Predlažem korištenje online izrade zašitnog znaka uporabom https://www.watermarquee.com/ ili http://www.picmarkr.com/.

Copyright znak © možeš dobiti kombinacijom tipki ALT 0169 (drži ih istovremeno pritisnute pa će se nakon što ih ispustiš pojaviti taj znak). Ukoliko radiš s laptopom, nekad je potrebno držati i tipku Fn. Drugi način je da u Ms Wordu nađeš taj znak među simbolima, kopiraš ga i umetneš gdje trebaš.

Izradi zaštićenu fotografiju i postavi je na ovu web stranicu u vijest Rješenja zadataka "Autorska prava". Prvo se moraš prijaviti u gornjem desnom kutu web stranice koristeći carnetov korisnički indenditet (korisničko ime i lozinku). Klikni ne na gumb "Pregledaj " pronađi svoju uređenu fotografiju na svom računalu pa klikni na gumb "Postavi". Zatim se odjavi


Osnovna škola "Tučepi"