2018-01-12 10:54:44

Grimmov Ukleti kraljević u očima prvaša

Nakon što su se učitelj i knjižničarka dogovorili, prvašići su došli u petak, 24.11. u knjižnicu na slušanje bajke Ukleti kraljević braće Grimm. To je njihovo prvo obvezno štivo – lektira u 1. razredu.

Prethodno im je u razredu učitelj pročitao najpoznatiju Grimmovu bajku Crvenkapica.  Knjižničarka im je čitala, a oni su pažljivo i zainteresirano slušali cijelu bajku.

Radnja im se svidjela kao i likovi te sretan svršetak kao u svakoj pravoj bajci. Inspirirani pročitanim tekstom, dogovorili smo se da će nacrtati nešto iz bajke što im se svidjelo i to ćemo staviti na pano ispred knjižnice. Učenici su dobili i popis lektira koje će trebati pročitati do kraja školske godine. I ovim putem knjižničarka je pozvala i poziva sve zainteresirane da dođu u knjižnicu i pronađu nešto za sebe.  Na kraju su svi učenici posudili knjigu kako bi mogli pročitati i duge bajke poput: Snjeguljica i sedam patuljaka, Cvilidreta, Matovilka… Nadam se da će uživati u njima onako kao što su pokazali na taj nezaboravni dan u našoj školskoj knjižnici.


Osnovna škola "Tučepi"