2017-10-23 08:04:00

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Po lijepom jesenskom danu na Lučici je bilo veselo, raspjevano i razigrano. Učenici i učitelji i ove su godine na svoj način odali zahvalnost zemlji za sve njene plodove bez kojih ne bi bilo života. Svima nazočnima obratili su se  pozdravnim govorom učenici koji su, osim na hrvatskom, na engleskom i njemačkom jeziku pozdravili sve mještane, goste, učitelje i učenike. 

  U programu su sudjelovali učenici viših i nižih razreda koji su se iskazali kroz pjesme, recitacije i igrokaze. Ove godine imali smo zadovoljstvo da je među nama bio poseban gost, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske prof. Dejan Nemčić. On se nazočnima predstavio svojim projektom Afrika - Možemo zajedno kojim pomaže siromašnoj djeci Afrike. Svojim govorom poslao je poruku svima da ne bismo trebali misliti samo na sebe nego pomagati jer, osvrnuvši se na uvjete života te djece, ono malo čega bismo se mi odrekli, njima znači puno. Nakon  pjesme školskoga zbora svi su pozvani na prodajno-humanitarni sajam čiji je sav prihod namijenjen djeci Afrike. Veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima koji su doprinijeli ovom sajmu ukusnim kolačima. Raduje nas što će prihod s ovoga sajma donijeti još veći osmijeh na lice djeci koja se vesele malim stvarima.    

Nakon humanitarnog sajma i prigodnog programa prof. Dejan Nemčić je u OŠ Tučepi održao  predavanja za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Cilj ovih predavanja je bio upoznati učenike s humanitarnim projektom Afrika - Možemo zajedno u koji se od ove školske godine, u suradnji s Udrugom Možemo zajedno uključila i OŠ Tučepi. Učenicima je prof. Nemčić na vrlo upečatljiv način prikazao život djece u Africi naglašavajući važnost temeljnih ljudskih vrijednosti: zahvalnosti, poštovanja sebe i drugih, tolerancije i prihvaćanja različitosti. U predavanjima je posebno naglašena važnost obrazovanja za budućnost svakog djeteta te naša ljudska obaveza volontiranja i pomoći onima koji su u nevolji. 

Isti dan u 18 sati u konobi Kus njega za sve zainteresirane prof.Nemčić je održao predavanje u kojem je sa nazočnima  podijelio svoja iskustva u projektu pomoći djeci Afrike.

Grozdana Vodanović

 


Osnovna škola "Tučepi"