2017-04-12 15:19:02

Zelena čistka - čišćenje plaže i okoliša škole

U srijedu, 12.4.2017. u OŠ Tučepi organizirano je niz aktivnosti povodom skorog obilježavanja Dana planeta Zemlje.

U suradnji s Parkom prirode Biokovo učenicima od 1. do 4. razreda u prostorima općinske vijećnice prof. Slavo Jakša održao je interaktivno predavanje o biljnom i životinjskom svijetu Biokova i važnosti očuvanja prirode.  Nakon predavanja učenici  razredne nastave su zajedno sa svojim razrednim učiteljima krenuli na tučepsku plažu.

 

U suradnji  sa Tučepi d.o.o. za komunalne djelatnosti  djeca i učitelji su očistili dio tučepske plaže.

Na taj način su se učenici OŠ Tučepi pridružili velikoj ekološkoj akciji Zelena čistka, koja se tijekom mjeseca travnja organizira širom Lijepe naše.

Jedan od ciljeva ove akcije je podići svijest djece i mladih o važnosti očuvanja okoliša. Osobita vrijednost ovakvih akcije čišćenja okoliša je u motivaciji djece i mladih da preuzmu inicijativu i brigu za okoliš što je izrazito važno za kvalitetan i zdrav život.

Za vrijeme trajanja akcije čišćenja plaže od strane mlađih učenika, stariji učenici OŠ Tučepi (učenici od 5. do 8. razreda)  su zajedno s voditeljicom ekološke sekcije prof. Rozanom Alfirević  i ostalim učiteljima i djelatnicima škole  uređivali školski vrt i posadili veći broj novih sadnica mediteranskog bilja.


Osnovna škola "Tučepi"