preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

Terenska i izvanučionička nastava

Izvanučionička nastava osmih razreda

Autor: Renata Josipović, Mirela Majstrović, 3. 10. 2014.

25. rujna 2014. u sklopu izvanučioničke nastave engleskoga jezika i informatike te sata razredne zajednice, učenici 8.A i 8.B razreda posjetili su Bluesun hotele Tučepi i hotel Alga u Tučepima. Ovaj oblik nastave podrazumijeva ostvarivanje planiranih programskih sadržaja izvan škole, a ima za cilj učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti u kojoj se učenici susreću s prirodnom i kulturnom okolinom, ljudima koji u njoj žive i koji su utjecali na nju.

Posjet učenika hotelu realizirao se sa svrhom da učenici u stvarnom životu vide primjenu znanja koja su stekli do sada te da im se približe znanja koja će steći kroz ovu nastavnu godinu. Kroz učeničku dramatizaciju na engleskom jeziku na hotelskoj recepciji, razgovor s djelatnicima hotela i demonstraciju rada informacijskim sustavima te razgledavanje hotelske tvrtke, učenici izgrađuju pozitivan odnos prema turizmu i turistima temeljen na svijesti o važnosti poznavanja stranih jezika. Također se pripremaju za samostalno snalaženje i služenje engleskim jezikom te prepoznaju i poštuju različitosti. Razgovorom o najpopularnijim poslovima te o sezonskim poslovima učenici se upoznaju s područjima profesionalne karijere u lokalnoj zajednici te su motivirani za učenje stranoga jezika. Kroz upoznavanje s primjenom računala na recepciji, u odjelu prodaje – pri rezervaciji smještaja te u kadrovskoj službi i računovodstvu (unošenje i obrada podataka o zaposlenicima, dohotku, planiranju, nabavi, financijskoj realizaciji i sl.) te pregledom kontrolne sobe (komunikacijskog ormara i sustava nadzora) učenici su motivirani za učenje informatike.

Po povratku s izvanučioničke nastave vrednuje se suradništvo, individualno zalaganje te primjenjuje ostvareno i naučeno. Na satu razrednog odjeljenja u sklopu građanskog odgoja izrađuje se plan daljnjega profesionalnog razvoja. Za iznimno gostoprimstvo učiteljica informatike Renata Josipović, razrednica 8.B razrednog odjeljenja Rozana Alfirević te učiteljica engleskoga jezika i razrednica 8.A razrednog odjeljenja Mirela Majstrović su zahvalne svim djelatnicima hotelskoga naselja, a osobito Tomislavu Mediću na dobroj suradnji i izvrsnoj organizaciji.

Zaključeno je da rad izvan škole potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad te utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno – obrazovnih skupina.
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju