preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Izvanučionička nastava osmaša u Bluesun hotelu Alga

Autor: Rozana Alfirević, Snježana Glučina, Renata Josipović, 18. 9. 2018.

17. rujna 2018. u sklopu izvanučioničke nastave Engleskoga jezika i Informatike te sata razrednika, učenici 8. razreda posjetili su Bluesun hotel Alga Tučepi. Ovaj oblik nastave podrazumijeva ostvarivanje planiranih programskih sadržaja izvan škole, a ima za cilj učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti u kojoj se učenici susreću s prirodnom i kulturnom okolinom, ljudima koji u njoj žive i koji su utjecali na nju.

Posjet učenika hotelu realizirao se sa svrhom da učenici u stvarnom životu vide primjenu znanja koja su stekli do sada te da im se približe znanja koja će steći kroz ovu nastavnu godinu.

Kroz učeničku dramatizaciju na engleskom jeziku na hotelskoj recepciji, razgovorom s djelatnicima hotela i demonstraciju rada informacijskim sustavima te razgledavanjem hotelske tvrtke, učenicima je pružena mogućnost građenja pozitivnog odnosa prema turizmu i turistima temeljenog na svijesti o važnosti poznavanja stranih jezika i vježbanja samostalnog snalaženja i služenja engleskim jezikom. Razgovorom o najpopularnijim poslovima te o sezonskim poslovima učenici su se upoznali s područjima profesionalne karijere u lokalnoj zajednici i motivirali za učenje stranoga jezika.

Kroz upoznavanje s primjenom računala na recepciji, u odjelu prodaje – pri rezervaciji smještaja te u kadrovskoj službi i računovodstvu (unošenje i obrada podataka o zaposlenicima, dohotku, planiranju, nabavi, financijskoj realizaciji i sl.) učenici su na konkretnim primjerima vidjeli primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u praksi  i samim tim spoznali važnost pohađanja Informatike u tijeku školovanja.

Imali su prilike razgovarati i sa službenicom koja je odgovorna za organizaciju jednodnevnih izleta za goste koja je istakla da je za njeno radno mjesto osobito potrebno znati komunicirati na engleskom i njemačkom jeziku.

Učenici su doznali što se sve ubraja u opseg posla domaćice hotela, razgledali su uređene sobe te što se sve u sobu treba staviti kako bi ona bila spremna za goste.

Voditelj konobara im je objasnio kako osoba koja se bavi uslužnim djelatnostima mora biti strpljiva, vrsni poznavatelj jezika, nasmijana i ugodna u komunikaciji. Obišli su i kuhinju hotela u kojoj smo zapazili da se prikuplja organski otpad koji čini oko 30 posto našeg kućanskog otpada, a najčešće su to ostaci hrane ili biljni ostaci iz vrta. Ova se vrsta otpada najčešće koristi u kompostiranju koje je odlično za dohranjivanje zemlje, odnosno biljaka u vrtu. Na kraju obilaska uslužni djelatnici su sve učenike počastili s prigodnim slasticama i voćem te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo.
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju